fejlec
Szakkörvezetők bemutatása
A programban résztvevő szakemberek:

A kézművesség kreatív területen vállalt 2 szakkör-sorozat vezetője Dobosné Hajdu Anikó, aki végzettségeit tekintve meglehetősen sokoldalú. A projekthez kapcsolódóan előnyt jelent, hogy 2005-ben közművelődési szakember, 2009-ben népi játszóházi foglalkozásvezető, szintén 2009-ben népi játék és kismesterségek oktatója képesítést szerzett. Ezen kívül kézi- és gépi hímző, valamint kiállítás rendezői továbbképzésen vett részt. 2007 óta dolgozik a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Közművelődési és Muzeális Intézményben közművelődési szakemberként.

A fotó szakkör és tábor lebonyolítójaként vesz részt a projektben Vincze Tamás, akinek végzettsége népművelő - szervező - ügyintéző, fotóriporter. Szakmai tapasztalata megalapozza alkalmasságát a foglalkozások vezetésére, hiszen volt a Forrás Televízió, a Sámsoni Hírlap főszerkesztője, a Sámsoni Infó tördelő szerkesztője, valamint helyi lap külsős fotósa. 1986 és 1992 között a Hajdúsámsoni Művelődési Házban dolgozott népművelőként, ahol ifjúsági klubot is vezetett, tehát pedagógiai tapasztalata is megalapozott. Jelenleg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Közművelődési és Muzeális Intézményben közművelődési szakember.

A bábjáték és dráma szakkörök vezetőjeként vesz részt a projekt megvalósításában Vranyecz Artúr hajdúsámson-martinkai lakos, foglalkozását tekintve színművész és tanár. Szakmai tapasztalata sokrétű, a projekt szempontjából jelentős, hogy 1999-től a Debreceni Csokonai Színház színművésze, az Ady gimnázium művésztanára, a Keleti István Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Művészeti Szakközépiskola művésztanára, a Kolozsvári Állami Magyar Bábszínház tagja, valamint a Minimum Party Összművészeti Alkotótábor (Románia) improvizatív színházi műhelyének állandó tagja. Emellett alkalmanként produkciók rendezését is vállalja.

2014-ben csatlakozott a projekthez Farkas Csilla a dráma szakkör II. vezetőjeként. Drámatanár-színházi nevelő, 2009-től a Debreceni Művelődési Központ - Újkerti Közösségi Ház - Pódium Gyermekszínház vezetője. Itt drámajátékot, bábjátékot, művészi beszédet, színpadi mozgást tanít. 2008-2009 között a DrámAjáték Műhely (Fejlesztő Drámajáték Műhely) vezetőjeként pszichodráma, dráma, fejlesztő mozgás, fejlesztő beszéd (logopédia) órákat tartott. 2011-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházi nevelő szakán szakdolgozatát a Felnőtt bábszínházak (esettanulmány a prágai bábszínházakról) címmel írta.